Habos citromos sütemény
Krémes, omlós és habos, ráadásul az elkészítése sem túlzottan bonyolult. Ha nekilátsz, igazi ínycsiklandó édességet kapsz! Amolyan tavaszhívogató süti ez, a tartós napsütésre várva.
Hozzávalók:
200 g kekszmorzsa,
1 evőkanál méz,
60 g olvasztott margarin,
4 evőkanál kukoricaliszt,
250 ml forró víz,
350 g cukor,
2 citrom leve és reszelt héja,
5 tojás sárgája,
5 tojás fehérje,
A kekszmorzsát keverd össze egy evőkanál mézzel és az olvasztott margarinnal. Ezt a tésztát nyomkodd egy piteforma aljára, és körbe a szélére. Süsd 5-8 percig, majd vedd ki a sütőből.
A citromos krémhez alacsony hőfokon főzve keverd csomómentesre a lisztet a forró vízzel, add hozzá a cukrot és keverd addig, amíg a cukor elolvad benne.
Locsold bele a citromok kifacsart levét és a lereszelt héját. Kevergesd addig, amíg felforr és szirupszerűen besűrűsödik. Ekkor csökkentsd a hőmérsékletet és keverd bele a tojás sárgákat. Használj kézi habverőt.
Vedd le a tűzről.
A tojáshabhoz a fehérjéket verd fel kemény habbá a porcukorral.
A citromkrémet terítsd el a tésztán, majd kanalazd rá a keményre vert tojáshabot.
Süsd 10-12 percig, amíg a hab a tetején megszilárdul.
Landing Page Maker