Ostya receptek a javából

  • Szalámi (ez az egy valamiért mindig kimaradt, pedig finomnak tűnik)
  • Hozzávalók:
  • 5 tojás, 30 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg vagdalt dió, 3 dkg kakaó, 25 dkg margarin, 25 dkg H.T. keksz.
  • Elkészítés:
  • Összefőzzük a hozzávalókat, majd a 25 dkg darált kekszet beletesszük. Két ostyalapot nedves konyharuhába teszünk. Ha megpuhult a tölteléket rákenjük, és szorosan feltekerjük, mint a bejglit.



  • Kókuszos
  • Hozzávalók:
  • Fél liter tej, 50 dkg cukor, fél margarin, 10 dkg kókuszreszelék
  • Elkészítés:
  • A tejet odatesszük a cukorral főni. Mikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. Majd fél margarint és a kókuszt belekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg az ostyalapokat.



  • Figaro
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vagdalt füge, 10 dkg mazsola, 25 dkg vagdalt dió, 5 egész tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg margarin
  • Elkészítés:
  • Jó sűrűre főzzük a hozzávalókat. 25 dkg cukrot megpörkölünk, és a töltelékbe öntjük. Néhány percig főzzük együtt a pörkölt cukorral. Ha kihűlt két lap közé kenjük, a tetejére csokoládémázat teszünk.


  • Kávés szelet
  • TÉSZTA:
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg kristálycukor, 20 dkg darált dió, 5 tojás (sárgája + felvert habja), 4 kanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál szódabikarbóna, ostyalap.
  • Elkészítés:
  • A tojássárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a felvert tojásfehérjét, a zsemlemorzsát, és a szódabikarbónát. A tepsi aljába ostyalapot teszünk, ráöntjük a masszát és megsütjük.
  • Ha kihűlt rákenjük a krémet.
  • KRÉM:
  • 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, ½ dl feketekávé, 1 tojás sárgája, vaj
  •  

HTML Editor